Те имат свободата да се събудят, където пожелаят. Имат повече пари за себе си. Разполагат и със спокойствие и тишина.

Това са само част от причините, които хората посочват като преимущество да нямат деца. Темата провокира стотици потребители на TikTok да създадат видеа по темата.

Новата мода тръгва от новозеландската инфлуенсърка Дани Дънкан.

Ако си на възраст над 30 години и нямаш деца, искам да разкажеш какво харесваш в това, призовава последователите си Дани. От  март досега поканата й е генерирала над 700 000 гледания, пише insider.com.

Питането й е провокирано от постоянните й срещи с майки и бащи, които я уверяват, че животът й е тъжен и самотен.

@danni___duncan

It shouldn’t need to be explicitly stated but society hasn’t got quite there yet #childfreebychoice #childfreetiktok

♬ original sound – Danni Duncan

Последователите на Дани не се забавят със своите отговори. Много от тях са тагнати с хаштага #childfreebychoice.

Празнувам 30-ия си рожден ден на брега на Кения в най-красивата къща за почивка. Не мога да си представя това възможно/спокойно, ако имах деца!”

За @rubysunset20 отсъствието на деца й дава възможност да опакова багажа си и да се отправи на ваканция във всеки един момент.

За @trashcaptain пък става дума за финансова свобода. “Всички мои пари са МОИ пари. Мога купя каквото поискам. Да отида където поискам. И най-накрая да си позволява да купя къща!”

Дънкан е на 32 години и се надява да допринесе за приемането на идеята, че е напълно нормално жените да не искат да имат деца. Противно на това, което хората мислят, тя няма лошо отношение към родителите или децата.

Смятам, че колкото повече говорим открито за това, толкова повече хората ще се чувстват спокойни да разкрият позицията си. Приятно е, когато знаеш, че има много хора като теб, казва Дънкан. Тя е изненадана от преимуществено позитивните отзиви на своите последователи.