За много от нас мениджърският стол е символ на лукс, това едно удобно кресло, в което можете да заспите. Все повече и повече се набляга над здравето на един седящ човек, като множество проучваният заключават, че продължителното седене предразполага към високо кръвно и други хронични заболявания.

Защо качественият мениджърски стол е добър за здравето ви

Много от нас прекарват повече от 6-7 часа седнали, всеки ден – тежестта на тялото, без значение колко тежите всъщност, упражнява натиск над един от най-основните кръвоносни магистрали в тялото намиращи се по бедрата и задните части. Прекомерното седене води до увеличена вероятност за високо кръвно в следствие на редовното ограничаване на кръвоносната система в тази част.

Как мениджърският стол помага

Въпреки, че най-добрият начин да се предотврати това е да ставаме по-често, понякога работата ни не го позволява. За това второто най-добро нещо е да се закупи ортопедичен стол, които да е пригоден за правилната циркулация на кръвта в организма – такива столове се водят в мениджърският клас столове.

Ако желаете да видите такива, можете да посетите Antares-bg.com, един от най-бързо разрастващите се дистрибутори на качествени офис и мениджърски столове в България. Освен това, подкрепата на долната част на кръста, или lumbar support, също играе важна роля, понеже неправилната форма на гръбнака може сериозно да повлияе на информационната мрежа на организма.

Поради своята сложна структура, гръбнакът е едно от най-трудните за изследване части от тялото, а веригата и възлите от нерви е по-сложна само в главния мозък. За това правилната стойка при седене е от значение, истина е, че в процеса на работа рядко си даваме сметка за това как стоим, за това един добър стол би бил този, които предоставя адекватна защита.

Той оформя тялото, без да се налага да мислим за неговата позицията, единственото нещо, за което трябва да се грижим са нашите работни задължения.

Качествени материали

Освен това, добрите мениджърски столове предлагат комфорт за кожата, като са направени от материали, които не спарват тялото. Освен това качествените материали и столове, каквито можете да намерите на Antares-bg.com, позволяват за по-дългият експлоатационен период.

За това е добра идея да инвестирате в качествен мениджърски стол, той ще ви служи дълго време, без нужда от подмяна или ремонти. Това ви спестява нерви, време и допълнително пари.

С такава инвестиция си гарантирате здраве на тялото, по продуктивни работни дни и най-вече безпрецедентен комфорт на подобаваща цена. Ако не сте сигурни кой стол е за вас, посетете Antares-bg.com и специалистите ще ви помогнат.