Целунати от слънцето плажове, покрити с борове хълмове, уникално красиви заливи… Когато става дума за почивка в Турция, един от най-популярните курорти, който идват на ум, е Мармарис! Този фантастичен град, където Средиземно море се среща с Егейско море, предлага много повече от обикновена лятна ваканция. Автентичните места за пазаруване, ресторанти от световна класа и оживени барове в центъра на Мармарис и околностите обещават приятна сцена за забавление до късно през нощта. С многото си археологически руини, екскурзиите от Мармарис са друга много атрактивна опция. Няма ограничения за това, което можете да правите в Мармарис! Затова ви предлагаме списък с вълнуващи изживявания, които гарантирано ще подобрят вашето ваканционно изживяване!

Посетете замъка на Мармарис и археологическия музей

Разположен на малък и скалист полуостров зад яхтеното пристанище на града, замъкът Мармарис е една от забележителностите на региона. Докато произходът на първите стени на града датира от 3000 г. пр. н. е., сегашната форма на замъка Мармарис датира от управлението на султан Сюлейман през 16-ти век. Замъкът, който се издига над града, е дом на Археологическия музей на Мармарис, който показва множество артефакти. Наред с керамика, стъкло, орнаменти, оръжия и монети, музеят има етнографска секция, която представя на посетителите видните занаяти на Османската империя. Замъкът е отличен избор да се насладите на зашеметяваща панорамна гледка към Мармарис и да научите за неговата дълга и забележителна история!

Направете обиколка на Далян и се насладете на кална баня

Разходката с лодка от главното яхтено пристанище до делтата на река Далян ще бъде най-запомнящата се част от вашата почивка в Мармарис! Докато лодката ви плава по извитите водни пътища, вие ще се озовете в сърцето на природата. На екскурзията в Далян ще срещнете древни руини, природна красота, автентични ресторанти и плажа Изтузу, обикновено наричан Плаж на костенурките. Може би една от най-вълнуващите спирки ще бъде да вземете кална баня! Смята се, че калните бани подмладяват кожата благодарение на минералите, съдържащи се в калта – изживяването също безспорно е едно от най-забавните дейности, които можете да имате в Мармарис!

Изгубете се в Капалъ чарши

Разположен в центъра на Мармарис, Капалъ чарши е една от най-популярните дестинации в Мармарис за шопингохолиците! По многото улици, свързани под един покрив, има много местни магазини и бутици със сувенири. Тук ще намерите много продукти като килими, керамика, цветни лампи, пашмини, локум, комплекти за чай и кафе! Ще намерите и известни турски подправки, аромати и всякакви местни вкусове. Гарантирано ще бъдете очаровани от историята и автентичната атмосфера тук, докато пазарувате!

Разгледайте остров Седир и неговия райски плаж

Разходката с лодка до остров Седир, известен още като острова на Клеопатра, определено е сред най-добрите неща, които може да направите по време на своята почивка със самолет в Турция! Островът е неустоим със своя златист пясък и блестящи тюркоазени води. Освен природната му красота, тук можете да разгледате и останките от градски стени и древен театър, принадлежащ на древния град Седра.  Говори се, че Клеопатра, последната царица на Древен Египет, е плувала и прекарвала време с голямата си любов, известния командир Марк Антоний, именно на този остров.

АЗ И ТИ НЕ ПОЗНАВАМЕ ГРАНИЦИ, НО РАНО ИЛИ КЪСНО РАЗОПАКОВАШ КУФАРА

Страхотен ден на плажа Мармарис

Мармарис е известен със своите покрити с борове хълмове, недокосната природа и страхотни плажове. Плажовете тук са известни предимно със своя мек пясък и чистота. Плажът Ичмелер, плажът Турунч и плажът Мармарис са страхотни места за плуване, излежаване на пясъка и попиване на слънчеви лъчи. Ако търсите малко адреналин, има и много възможности за водни спортове! Друг вариант е плажът Изтузу, разположен на 100 км от центъра на Мармарис. Този плаж е естествено място за гнездене на Caretta carettas – природата тук е в най-чистата си форма. За да стигнете до плажа, можете да се присъедините към обиколките с лодка, започващи от центъра на Далян, или да наемете кола. 

Мармарис предлага на посетителите голямо разнообразие и изобилие от възможности за откриване и забавление.