Тези вдъхновяващи жени ще ви накарат да се почувствате уверени и готови да се възползвате максимално от живота си.

Майка Тереза

След живот, посветен на благотворителността и хуманитарната дейност, тя се смята за един от най-безкористните хора, живели някога и усилията ѝ са признати през 1979 г., когато печели Нобелова награда за мир. Въпреки това, едно от най-възхитителните неща за Майка Тереза ​​е, че тя не го е направила за признанието, a е прекарала близо 30 години от живота си, помагайки на другите, преди някой дори да е разбрал коя е тя.

Един от най-вдъхновяващите ѝ цитати е: “Ако не можете да нахраните стотина души, тогава нахранете само един.”

Мерилин Монро

Норма Джийн Бейкър, или „Мерилин Монро“, както е по-известна, направи изключително успешна кариера, благодарение на добрия си външен вид и дори половин век след смъртта си, Мерилин Монро остава символ на красота и елегантност. Но въпреки невинния си рус образ и поведение, Норма Джийн знаеше точно какво прави и не случайно стана толкова известна актриса и модел за подражение на редица поколения.

Тя обичала да казва: „Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, нямат амбиция.“ Както и, че диамантите са най-добрите приятели на една жена.

Амелия Еърхарт

Амелия Еърхарт е имала живот, пълен с успех и приключения, но и с трагедия. Тя е първата жена, която прелетяла сама със самолет Атлантическия океан. А докато други жени бяха под властта на мъжкото доминирано общество, Амелия се рееше сред облаците, чупеше рекорди и прекарваше дните си в най-любимото си нещо. Амелия заслужено остава един от най-известните авиатори в света на всички времена. След редица авиационни успехи, Ърхарт решила, че 1937 г. ще бъде годината на нейното най-велико постижение: да стане и първата жена, която ще прелети света. Тя и нейният навигатор изминават 35 400 км от пътуването, като им остават още 10 хил. км, преди да настъпи трагедия. Еърхарт и навигаторът ѝ Фред Нунан изчезват на 2 юли 1937 г., докато летят от Нова Гвинея към остров Хауленд, а останките им са открити три години след изчезването им на малък Тихеокеански остров.

И въпреки, че я няма от много години, нейните думи и подвизи още се предават през поколенията: „Смелостта е определената от живота цена на покоя.”

Принцеса Даяна

След като се омъжи за принц Чарлз, принцеса Даяна можеше просто да се отпусне и да се наслади на кралския живот и лукс, без да има никакви грижи какво се случва по света. Тя обаче се нае да използва статута си на знаменитост, за да помогне на колкото се може повече хора, ставайки лице и водещ символ на благотворителни кампании по целия свят. Хуманитарните мисии на Даяна промениха живота на милиони хора. Тя започна борба срещу противопехотните мини, помагаше на жертвите на болестта СПИН и изобщо не спираше “да дава солидно рамо” на нуждаещите се. Принцеса Даяна ще си остане една от най-обичаните личности на британската, кралска фамилия за всички времена и въпреки, че тя се влиза в кралския двор едва 19-годишна, Даяна, успява да влезе в сърцата на хиляди лондончани и я наричаха “принцесата на народа”.

“Казват, че да си беден и щастлив е по-добре, отколкото да си богат и нещастен. Обаче аз си мисля, че може да се направи компромис – да си умерено богат и умерено щастлив.”

Опра Уинфи


Състрадателна, грижовна и отдадена на работата си, това описва изцяло Опра Уинфри, която се прослави като един от най-добрите водещи в Америка. Способността да се свързва емоционално с гостите ѝ в токшоуто ѝ даде тласък в живота и от много бедно дете, което ходило на училище с ушити дрехи от чувал с картофи, тя става първата афро-американска жена, класирана като милиардер в Америка.

Богатството и славата на Опра със сигурност не са случайни, тъй като тя вярва, че “Късметът е когато подготовката срещне възможността.”