Всички сме изправени пред предизвикателството поне един ден в седмицата да работим от вкъщи. При мен ротационният принцип е една седмица в месеца да съм в офиса, а останалите от дивана в хола ми.

Не е същото, съгласна съм с много от вас, липсва мотивация за работа от вкъщи, но да ви кажа, лично на мен ми е по-добре така по ред причини. За да запазя моя начин на работа вкъщи, ви споделям какви изпитани методи прилагам ежедневно.

Задължително работя на тишина

Това е нетипично за мен, аз съм от хората, които постоянно търсят шум, пускат музика и сменят каналите, само и само да има звук в къщата, но когато работя изключвам всичко. Концентрацията и шума са врагове.

Обличам се с блуза и дънки сякаш съм в офиса

Няма как да си мотивиран да работиш по пижама. Може би някой владее това, аз не. Вляза ли в дънките, сякаш съм друг човек. Буден, трудолюбив..

Деним вдъхновение през 2021 г.

Правя си почивки по 5-10 минути между дългите задачи

Когато започна работа върху голям проект, не мога без моите 5-10 минути почивка за кафе и глътка свеж въздух.

Работя и вечер, ако имам вдъхновение

Последните дни след преминаването към лятно часово време съм доста по-продуктивна вечер и успявам да улавям този момент на вдъхновение, който ме води и до вас днес.

Как социалните мрежи убиват самочувствието ни

Всеки има ритуали в ежедневието си, които работят в негова полза. Дори не съм споменала за мотивацията сама по себе си как я черпя и от къде идва (от къде да идва!!??), защото мили хора, тя е нещо индивидуално и не мисля, че ако мен ме вдъхновява един ден, прекаран в почивка в планината, то това ще работи за вас. Но тези съвети биха могли.