За мнозина настаняванията в AIRBNB домове са по-безопасни от хотелите в големите курорти, защото отсядайки там, това позволява да поддържате известна социална дистанция в сравнение в големите бази за настаняване, както и да намерите интересен апартамент, къща или друг тип дом, където можете да усетите атмосферата на мястото или да си готвите домашна храна на екскурзията ви.

Когато природата срещне лукса

Нова мода в AIRBNB дизайна на сградите, които се дават под наем, са уникалните куполи, представляващи покрив oт дебел найлон, през който може да гледате небето и звездите, които дават усещане за простор и уют.

The Overlook в Северна Каролина е едно от най-предпочитаните за отдаване под наем места в Америка. Всъщност това представлява една сфера с купол, дървен под и изцяло прозрачни стени. По този начин природата среща лукса в това уникално изживяване и на това прекрасно място. Отсядайки в такъв тип стая, ще се насладите на спокойна, усамотена обстановка, без да жертвате и грам комфорт.

Дизайнът и обзавеждането на купола вътре наподобяват луксозен апартамент, с камина, матрак с мемори пяна и луксозно спално бельо. Стаята разполага и с луксозна кухня с всички уреди, климатик и други придобивки. В градината освен да си пиете кафето, може да ползвате и хидромасажна вана. Нещо специфично за този имот е, че не приемат кучета и деца, а само двойки, по този начин са проектирали стаята, споделят наемодателите.

Дървените къщички са хит

Няма нужда от обяснение защо именно тези дървени къщички в средата на нищото са най-желаните за почивка през лятото. Да се свържеш с природата е не по-малко желано от това да си в луксозно AIRBNB. Но защо не и двете? Срещу 289 лева за нощувка.

На върха на дърветата в гората Озарк се намира 87Getaway Treehouse, къща, която ще предостави на гостите си вдъхновяващо изживяване. Легло с огромни размери, джакузи вана и телевизор ви осигуряват както комфорт, така и забавление. Навън, на най-високия клон на дървото е разположена именно къщичката, заобиколена от дървета на същото ниво, на което сте и вие. Потапяйки се в изцяло зелената обстановка наоколо, може да си починете и релаксирате изцяло с помощта градинското оборудване – хамак, басейн и барбекю скара. За да не ви е задушно през летните месеци, таванните вентилатори осигуряват много въздушен поток.

Резервирайте си замък

Sholdon Castle е регистриран като исторически дом на окръг Болдуин, Алабама и предоставя едно наистина различно изживяване. Това е уникална, артистична структура точно във Феърхоуп, разположена на уединена улица. Отсядайки там няма да се сблъскате с неудобствата на античния замък, напротив, вътре ви чака едно свежо и модерно обзавеждане – спалня, оборудване кухня и трапезария, напълно достатъчни, за един приятен престой там. Уникалното там е външната визия на замъка, която ви потапя в Ренесанса, а градините носят усещане за истински дворец.