Изстудяването на кожата – т.нар. криотерапия или ледена терапия на лицето – е една от най-новите тенденции в грижата за кожата, съобщи британският Vogue. Този „леден“ тренд вече е хит в Instagram и TikTok и получава все повече похвали от известни личности и експерти по красота от цял свят. Причината за това е, че употребата на лед върху лицето доказано стяга и свива порите на кожата, правейки я гладка, изваяна и сияйна.Идеята за употребата на лед върху лицето или използване на инструмент за криотерапия при професионалните терапии за лице в СПА салон не е нова. Скорошните иновации като ледени инструменти и уреди за криотерапия, които вече са налични на пазара, обаче правят по-лесна от всякога домашната ледена терапия, като по този начин ще си спестите неудобството от топенето на кубчета лед, капещи върху дрехите ви, или от посещенията в салон за красота.

Независимо дали искате да се отървете от подпухнала кожата или да стимулирате циркулацията на кръвта, за да постигнете блясък на лицето като на модел, криотерапията е решението, което носи незабавни резултати. Добавете към предимствата му и бързия лифтинг ефект и ефекта на лимфен дренаж и ледената терапия се очертава като още по-вълнуваща перспектива.

Можете да изгледате който си изберете видео урок в YouTube, за да се убедите в резултатите. В тях има снимки преди и след ледената процедура, на които ясно се вижда как кожата сияе, по-стегната е, а порите остават в миналото.

Козметичката на знаменитостите Тереза Тарми, която е един от най-търсените експерти по грижа за кожата в Лондон, от години използва криотерапия, тъй като „лифтинг ефектът след употреба на лед е моментален, налице е драстично повдигане на отпуснатата и подпухнала кожа, както и подмладено и изваяно лице“. В действителност, криотерапията се оказва толкова популярна в нейния салон, че Тереза създава своя собствена крио-топка, за да могат клиентите ѝ да продължат лечението у дома. „Първоначално възнамерявах тя да се използва преди големи събития или за лечение на стресирана или проблемна кожа, но тя е толкова ефективна, че много хора я ползват всяка сутрин, за да премахнат подпухването и признаците на умора по лицето. Резултатите са изключително впечатляващи“, казва тя.

Обещанието за незабавно сияние, стегнати пори и премахване на подпухналостта е достатъчна причина да започнете ледени процедури за кожа още днес, но ако търсите гарантирани резултати и не искате да използвате обикновени кубчета лед, следващата придобивка, в която задължително трябва да инвестирате, е смарт крио устройство.