Бизнесът постепенно се прехвърли в интернет, като това се отнася за всички отрасли, чиито стоки и услуги използваме в наши дни. Това стана някак неусетно и постепенно, а днес е по-скоро рядкост ако някой търговец вече няма свой онлайн магазин, където да предлага стоките си.

Това идва с всички предимства и недостатъци, които значително се отличават от предимствата и недостатъците на магазините по места. Предизвикателствата, които среща един предприемач, когато търгува онлайн, са по-скоро нетипични.

Услугата фулфилмънт

Ако онлайн магазинът е все още малък, човек лесно може да се справи с основните предизвикателства сам. Когато, обаче, клиентелата се увеличи и започнат да се предлагат повече артикули, за един човек става трудно да се ангажира с всичко.

Услугата фулфилмънт (вижте в BigArena.net) е тип логистична дейност, чието предназначение е именно да осигури на търговците възможността да делегират част от своите задължения, като се фокусират върху стратегията за развитие на своя бизнес. Ето кои са някои от основните услуги, които фулфилмънт центровете предлагат:

Складиране

Безспорно един от най-големите проблеми за всеки онлайн търговец е мястото за съхранение или по-точно – липсата на такова. По правило повечето хора живеят в малки жилища, а ако трябва да отделите една стая или гаража си и да го ползвате за склад, липсата на пространство става още по-сериозен проблем.

Обработка на поръчки

Това не е сложно, но отнема доста време. Центровете за фулфилмънт поемат този ангажимент, позволявайки ви да се фокусирате там, където сте по-важни и където те не могат да ви заменят, а именно в изработването на маркетингови и бизнес стратегии.

Опаковане

Опаковането на продуктите отнема ужасно много време, освен това е голям разход, тъй като при тази дейност обикновено не знаете как да оптимизирате опаковъчните материали добре. Освен това, не добре направената опаковка може да създаде на клиентите усещане за липса на професионализъм.

Грижа за наличностите

Фулфилмънт центровете автоматично знаят коя част от инвентара отива към привършване и знаят как точно да поддържат необходимата бройка продукти, така че да не се случва да се отказва на клиенти.

Осигуряване на куриер

Фулфилмънт центровете в България са с приоритет пред куриерите, тъй като са сред най-важните им клиенти. И тъй като куриерите ги посещават по няколко пъти дневно, вие ще успеете да постигнете много по-голяма бързина и професионализъм при доставка.