Радостина Христова е блогър и инфлуенсър от 2018 година, а работи в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации през последните 12 години. Нейни клиенти са както международно разпознаваеми брандове като About You, Storytel, HBO Max, така и бързоразвиващи се български компании като Клевър Бук, Дермакс, Ем Дизайн и много други.

Силата на Радостина е в изграждането на разпознаваем бранд от 0, дигитално присъствие и работа с инфлуенсъри. Подкрепя каузи, свързни за деца и образование.

А днес я питаме за нея, какви нови неща крои и как е минала 2021-а в професионален план.

Ради, гостуваш ни за втори път, какво промени за една година в професионален план? 

-Благодаря за повторната покана. Всичко промених. Правя преход от Radostna mama към Radostna, защото съдържанието ми вече е по-различно, децата не искат толкова да се снимат, а и няма какво толкова да споделям за тях.

Освен това се фокусирах повече върху комуникация на български брандове и фирми, които имат нужда от работа с инфлуенсъри, от изграждане на цялостен имидж онлайн.

Станах първия асоцииран член на IAB България и продължавам да се забавлявам, докато водя лекции и презентации на тема работа с инфлуенсъри.

Как успя да обзаведеш офиса си толкова розов? Не се шегувам, страхотен е

-С много ентусиазъм и партньорите ми от мебелни салони Ем дизайн – https://emdesign.bg/. Иначе се вдъхновявах дълго време от Pinterest и се водих от желанието ми да създам място, на което ще ми е радостно да бъда всеки ден, без да го усещам като строго работно място. Исках да носи духа на radostna 🙂

-На тема розово сме. Което ме навежда на мисълта защо розов магазин? 

https://shop.radostna.com

-Това е най-естественото продължение на моята дейност. Всеки ден разказвам и показвам радостта, исках да има и физическо измерение. Ако някой много се наслаждава на идеите ми онлайн, да има нещо и вкъщи, в офиса, на плажа, което да му надгради радостта. Да види розовия си артикул и да се усмихне без причина, просто ей така 🙂

Виждаме, че си много активен медиатор в отношенията между брандове и инфлуенсъри. Кои те търсят повече с искане да се свържат с другата страна?

Радвам се, че се забелязва все повече, дори компании от чужбина започнаха да ме търсят, за да по-плавно навлизане на нашия пазар, за работа с инфлуенсъри и за консултация. Ежедневно имам комуникация с мама блогъри и инфлуенсъри в двете ми групи:

https://www.facebook.com/groups/influencersandbrandsbulgaria

https://www.facebook.com/groups/MamasBlogs

и двете страни са много активни във въпросите и запитванията към мен. Щастлива съм, че градя общност от професионалисти със сходни ценности и идеи 🙂

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RadostnaMama (@radostna)

-Наскоро се присъедини и в още една социална мрежа. С какво е по-различен профила ти в Тик Ток спрямо този в Инстаграм?

-О, Тик Ток за мен е загадка, предизвикателство и истинско забавление да виждам как едно видео заживява супер бързо свой живот и се показва на хиляди хора. Все още съм нова там, старая съм да съм редовна и горе-долу да следя трендовете, за да ги пресъздавам, но истината е, че имам стил, който искам да налагам във всички социални мрежи и това със сигурност затруднява работата ми. Но се убедих, че Тик Ток не е само за деца и тийнейджъри, там виждам и доста смислено съдържание, но за жалост повечето на английски.

А после накъде?

-Лятото на море, после с нови идеи се надявам да организирам и физически срещи за блогърите и инфлуенсъри, с които работя, да добавям артикули в розовия ми магазин shop.radostna.com, да реализирам смислени партньорства и изобщо да съм по-полезна и забавна с всеки следващ ден. Подготвям и нов сайт на блога, за да е по-лесен за ориентация и четене, че и там е пълно с информация, по която майките истински си падат. Най-вече списъците ми със заведения. Със сигурност ще има изненади от Radostna до края на 2022 🙂