Има много причини, поради които интериорните дизайнери ценят ламинирания паркет и обичат да го използват за много от своите проекти. Зад това тяхно предпочитание стои на първо място разнообразието от цветове и шарки, които позволяват на креативните специалисти да развихрят въображението си.

От друга страна, не можем да пропуснем и това, че цената е много примамлива, което позволява на дизайнерите да се поберат в един добре балансиран и сбит бюджет за извършване на ремонт.

Външният вид на паркета е от голямо значение

Както се знае, по света има огромно разнообразие от различни видове дърво, които могат да се използват за подово покритие. За съжаление, много от тях са безумно скъпи и може да се окаже, че за да се покрие пода на една голяма дневна с подобна настилка, ще похарчите пари за още един малък апартамент в по-отдалечен район на града.

Сред по-скъпите видове дърво са такива видове като тик и абанос, да не споменаваме за редки видове, които освен цената дори не се и срещат в страната, като например бразилското розово дърво и много други подобни. Ламинираният паркет ни дава възможност да изберем именно такъв рядък и скъп вид дървесина, без да се налага да харчим толкова много.

Свобода на дейсвие

Голяма част от работата на дизайнерите е да съчетаят правилно различни цветове и текстури, като по този начин ще могат да постигнат ефект, какъвто клиентите им очакват. Поради тази причина, за тези професионалисти е голямо предимства когато се работи с ламиниран паркет, тъй като той дава възможност да се постигне възможно най-добро съчетание. Да не споменаваме също така, че има огромно разнообразие от лайсни за ламинат, които да допълнят интериора ви.

Клиентите ще са доволни от резултата дори при нисък бюджет

Както можете да се уверите на Praktis.bg, цените на квадратен метър са доста разумни, което ще позволи на интериорните дизайнери да свършат голяма част от работата си на базата на нисък разход на средства. Ако клиентът не е някой ексцентрик, който наистина да иска да постави в жилището си най-скъпите материали и да залага по тази причина на естествено дърво, ламинатът е най-добрият избор за да се постигне един качествен и завършен дом.

Лесен за поддържане

Когато вече всичко е приключило и клиентите получат дома си готов и завършен, ламинираният паркет дава възможност да се поддържа дома в безупречно състояние без да се инвестира много време и средства.