Известната блогърка и влогърка сподели щастливата новина – бременна е с първата си рожба.

В трогателен текст Ивана споделя, че пътят й до този момент никак не е бил лек. След четири години опити и един спонтанен аборт тя най-сетне забременяла ин витро. “Не съжалявам за нищо и отново бих минала по същия път, за да стигна до тук, до този ден”, допълва обаче тя.

“Реших да споделя с вас какво преживяхме, защото знам колко много хора минават през същите трудности тихо и самотно. Твърде дълго живях в страх и срам, че това се случва на мен. Репродуктивните проблеми са здравословен проблем като всеки друг, а не се говори достатъчно за тях. Това искам да променя. Вярвам, че аудиторията и платформата, които имам, могат да бъдат използвани за стойностни и важни неща – да ви запозная с трудностите на двойките с репродуктивни проблеми и да знаете, че не сте сами, ако и вие преминавате през същото”.

“Време е да ви разкажа нашата история, всичко, което се случи през последните 4 години и как стигнахме до инвитро. Коя клиника избрахме, с какви репродуктивни проблеми се сблъскахме, какво лечение и процедури преживяхме, как преживях спонтанен аборт и какво последва – това ще откриете в днешното видео. Видеото е доста дълго и емоционално, затова ви предлагам да не го гледате наведнъж. Ако в момента мечтате за дете, чакате двете чертички с трепет или сте преживели загуба – разбирам ви, момичета, изпращам ви много любов и положителна енергия, и ви пожелавам и вашето чудо да се случи скоро. Знам колко е трудно да виждате такива постове и ако имате нужда да поговорите и споделите, пишете ми! Бъдете здрави и вярвайте в чудеса”.