​Периодът на майчинството и не само той изисква да сме гъвкави по отношение на доходите ни. А какво по-хубаво от това да можеш да работиш от вкъщи, когато искаш и колкото искаш? 

За целта съм ви селектирала доказани mom friendly методи за препечелване на някой лев

Разбира се отварям скоби, тук няма да ви споделям за козметични МЛМ фирми (multi level marketing), защото аз лично не съм фен на този метод поради няколко причини:

  • Изключително досадно ми е през ден някой да ми пише във Фейсбук как да пробвам уникалната козметика, която всъщност е поредната марка, направена с цел МЛМ и пирамидална печалба
  • Защо да продавам козметика на близки и приятели и да ставам като ходещ билборд!? Изключително кофти ще ми е да изляза с приятелка и да й обяснявам колко прекрасен е кремът, който продавам и тя трябва да си го купи
  • Нито една от работещите в тази сфера не споделя хонорара си, което е абсолютно подозрително за мен

Попълване на анкети

Изключително лесно, но не толкова доходоносно, колкото си мислите, е да попълвате анкети чрез сайтове или мобилни приложения. Например аз инсталирах attapoll, която обаче има няколко минуса, като този, че повече анкети са от сорта на 15-50 евроцента. Много често в началото на анкетата има въпроси, според чиито отговори могат още тогава да ви дисквалифицират и да не получите нищо. Например не подадете в категорията клиенти на кафе или на ресторанти, които търсят. Другият минус е, че за 50 цента попълвате например 15-минутна анкета. Ще ви изредя още такива сайтове, които може да пробвате – Opinion app, Triaba, Mobrog. Идеята не е лоша, но за да събере добра сума, трябва да се въоръжите с доста търпение. Има и такива за гледане на видеа – https://galaxyvideomedia.com/welcome?s=L38NCP&lang=bg твърдят, че се печели по 8,42 долара на ден.

Споделям ви и една полезна група за надомна работа:https://www.facebook.com/groups/nadomnarabota/?ref=share

Дропшишинг

Да продаваш стоката на друг онлайн и да взимаш комисионна от това. Например намираш доставчик на стоки, които ти харесват, разбирате се на определена сума за всяка стока или за определена категория – ако към клиента е 20 лева, цената за теб е 10 лева, то ти взимаш разликата от двете суми, в момента, в който получателят получи и плати стоката си. Ти сама си избираш къде ще продаваш стоките, може да е Фейсбук страница, Инстаграм профил, Маркетплейс, ОЛХ, Базар или да създадеш дори уебсайт.

Плюсовете са: нула инвестиция в стока, нисък риск, ако нищо от стоките не се продава, пестиш изпращането на продуктите

Минусите са: голямата конкуренция, особено в сегмент като дрехи и обувки, пари, които трябва да инвестираш в реклама и ниска комисионна от рода на 10,20%, липса на контрол върху цената на продукта и качеството, както и зареждането на нови размери, цветове и модели (при дрехите), ако има проблем с доставката, то вие ще трябва да комуникирате с клиента.

Но разбира се, ти сама може да прецениш дали това те устройва и плюсовете всъщност не са повече от минусите.

Къде да намериш дропшипинг партньори?

Дропшипинг ОБУВКИ – ДРЕХИ – надомна работа, работа от вкъщи

Дропшипинг – продажби в България

РАБОТА ВЪВ (ОТ) ВКЪЩИ !

Или просто потърсете в Google или в Predpriemach

Открих подобен вариант, само че с продуктите на Tupperware – предлагат съдове за съхранение с херметическо затваряне, купи за месене, кърпи за почистване само с вода, бутилки за вода и други уреди насочени към домакинството и ежедневието. Печели се чрез продажба на продуктите – печелите 20% от продажбите, свързах се с дамата, която администрира групата, за да ми разясни – https://www.facebook.com/groups/983533958767699/?ref=share . Отделно има и допълнителни активности с подаръци, които може да задържите или продадете, когато спечелите

Поддръжка на социални мрежи

Искаш ли да поддържаш Facebook, Instagram или други социални мрежи? Първо е хубаво да се образоваш по темата, за щастие има много безплатни ресурси в youtube и социалните мрежи, както и платени курсове. Тук трудното е реализацията и намирането на клиенти, тъй като за да изкарвате добри пари, трябва да обещаете и резултати.

Обслужване на клиенти по телефон или в чат бот

Обичаш да общуваш с хора? Можеш да изкарваш пари от това, като работиш с фирма и обслужваш техните клиенти, за да отговаряш на въпроси, да решаваш проблеми и да им помагаш да останат доволни от поръчката си. Всичко, от което се нуждаете, е телефон и достъп до интернет. Това е една от малкото опции за работа от вкъщи, при които не е необходимо да сте специалист.

Афилейт маркетинг

Ако искате да получавате комисионни от продажбата на продукти, но без да комуникирате с клиент, то афилиейт линковете са чудесна възможност за това. Нужен ви е сайт, който да свържете с платформата, след което да изберете стоки от търговците в платформата и да генерирате линкове. Една от големите платформи за афилиейт маркетинг се казва profitshare и работи с най-големите търговци в България – като ЕМАГ, Хиполенд, Fashion days, Зора, като всяка дна фирма от тях дава различен процент от продадената стока, от 1 до 15%. Важно е да знаете, че бисквитките може да се проследят между 7 и 30 дни към вашия линк и дори потребителят да е цъкнал на линка ви и да не е закупил моментално стоката, вие ще получите вашата комисионна. За да изкарвате повече пари от афилейт, трябва да сте постоянни в шерването на интересни материали с линкове вътре.