Преди 6 месеца родих второто ми дете, а първото ми е на 2 и половина години. Знаейки, че сме родители на две малки деца, с малка разлика във възрастта, не бих могла да мисля за трето на този етап, за разлика от повечето жени, които не се страхуват от броя. Ами ако това е последното ми бебе?

Това ли беше последният път, когато щях да гушна толкова крехко същество, което аз да съм създала?

Беше ли това последният път, в който кърмех бебе в живота си?

Беше ли последният път, когато щях да почувствам тази мека топлина и сърцебиене при допир до личицето на новородено?

Потичат ми сълзи.

Петте най-големи лъжи за раждането, в които вярвах сляпо

Но въпросът, който е на дневен ред в семейството, е да си вземем ли почивка?

Наистина не знам дали Ели ще бъде последното ни бебе.

Но умората си казва думата. Не е лесно да не спиш през нощта с новородено и дете, което не иска да спи само в друга стая. Знам, че е нормално бебетата да не спят през нощта, но тъй като решихме децата да имат малка разлика в годината, сега наистина се уморяваме

Както казват много нови родители … правим си почивка.

Почивка, за да преоткрием кои сме, да спим през нощта, но и да прекарваме ценно време заедно с моя партньор и двете ни деца. Никога не сме се „губили“, но все пак всеки ден имаме все по-малко време да бъдем заедно, тъй като имаме 2 малки деца.

30 минути само за мен на ден ме спасиха от депресия след раждането

Искаме да прекараме качествено време заедно, с и без децата, и не е толкова лесно, знаете. Като си вземем почивка от евентуално раждане на бебе номер 3, това ще ни даде време да бъдем заедно.

Позволявам си да мисля по този начин, тъй като предпочитам да имам по-малко и по-балансирано семейство, отколкото да имам по-голямо семейство, което би ни накарало да загубим ума си.

Автор: Леа Наду